Natalie Portman i forhandlinger om nytt science fiction-prosjekt av Ex Machina-regissør Alex Garland

Suksessen med Ex Machina åpner nye dører for Alex Garland som regissør. Nå er han i utvikling på et nytt science fiction-prosjekt hos Paramount, og Natalie Portman skal være i tidlige forhandlinger om å kapre en av hovedrollene.

Det er bransjenettstedet Deadline som rapporterer at Garland er i gang med skriveprosessen på sitt neste prosjekt; en adaptasjon av Jeff VanderMeers roman Annihilation – som utgjør første del i det som kalles Southern Reach Trilogy. Garland beskriver selv premisset for den nye filmen slik: «This group of women enter a sealed park to see what is going on inside, and it becomes this surreal sci-fi story, that reminded me of this J.G. Ballard sub-genre I had grown up reading.» (Sjekk også ut et fyldigere synopsis til romanen hos The Playlist.)

I tillegg til at Natalie Portman (som for øvrig får sin regidebut i Cannes neste uke med A Tale of Love and Darkness) skal være i forhandlinger om å spille en av de fire hovedrollene, nevnes sterke navn som Julianne Moore og Tilda Swinton til de øvrige hovedrollene. Mye tyder altså på at kombinasjonen av kildematerialet og en visjonær filmskaper som Alex Garland tiltrekker seg talentfulle folk. Annihilation utvikles hos Paramount og produseres av blant annet Eli Bush (The Girl with the Dragon Tattoo) og Scott Rudin (The Social Network).

Hvis Natalie Portmans timeplan skal gå opp bør Annihilation gå i opptak allerede tidlig 2016, og det lover jo godt for alle som ønsker seg en ny Alex Garland-film så raskt som mulig.

*

Det første stillbildet som er sluppet til Natalie Portmans regidebut A Tale of Love and Darkness, hvor hun også spiller en av hovedrollene.
Frysbilde fra Natalie Portmans regidebut A Tale of Love and Darkness.