Motedesigner Tom Ford følger (kanskje) opp sin kritikerroste debutfilm A Single Man med en ny thriller

Motedesigner Tom Ford overrasket stort da han i 2009 debuterte som filmregissør med kritikerroste A Single Man. Nå vender Ford tilbake med en ny film, som etter sigende blir en thriller.

I et intervju med Women’s Wear Daily (via The Playlist) avslørte fashionmogulen at han vil fortsette som spillefilmregissør, og at det neste prosjektet er en todelt thriller, med et manus skrevet av ham selv (basert på en roman han foreløpig ikke ønsker å avsløre tittelen på). Til regidebut å være var A Single Man like stilren som en nypresset dress, og etter suksessen i 2009 har Ford jevnlig hintet om nye spillefilmprosjekter, uten at noe har materialisert seg.

Men kanskje blir det da altså i år han endelig vier seg til et nytt prosjekt igjen. Thrilleren han nå er i gang med skal visstnok ta utgangspunkt i en – ifølge Ford – lite kjent roman. Den ene delen av filmen vil følge boken slavisk og den andre delen vil være helt frigjort fra opphavet, og ifølge intervjuet har Ford begynt jakten på skuespillere. Her er noe av det han sier om å adaptere en roman (som han også gjorde med A Single Man):

A book is a book; a film is a film… They are totally different things. Sometimes things are subtle in a book because there’s an inner monologue with the character, and turning it into a film, you don’t have that inner monologue—unless you do, which I don’t love… You have to have something personal; you have to take what speaks to you about a book and amplify that. It’s impressionism, in a way.

En thriller i hendene på en moteskaper og filmregissør som Tom Ford, kan være gull, men Ford har altså hintet om prosjekter det ikke har blitt noe av tidligere, så inntil videre tar vi denne første kimen til en ny film med en klype salt.

Det fremgår imidlertid at opptakene antageligvis vil foregå i september, så la oss håpe det blir en stille høst på catwalken.

Tom Ford, i rollen som regissør.
Tom Ford, i rollen som regissør.