Flere elegante smakebiter fra Ridley Scotts The Counselor

I november kommer Ridley Scotts neste film, thrilleren The Counselor, på kino her til lands. Midt i fellesferien kom første teaser-trailer, og nå er et knippe utsøkte små klipp også sluppet.

Sir Ridley har blitt 75 år gammel, men mesterregissørens produktivitet er det ingenting å si på – kun et år har passert siden Prometheus hadde sin premiere i fjor sommer, og nå er altså hans neste snart klar. The Counselor er for Scott en svipptur innom noe (for ham) så sjeldent som en kontemporær fortelling. Filmen er skrevet av forfatter Cormac McCarthy («The Road»), som med dette har gjort sitt aller første originalfilmmanus.

The Counselor har også et stjernelag foran kameraet, som klippene nedenfor presenterer klart og tydelig. Michael Fassbender spiller tittelrollen, og omsvermes av sin kjæreste – Penelope Cruz – og en hel rekke mistenkelige bifigurer, spilt av bl.a. Brad Pitt, Javier Bardem og Cameron Diaz. I teaser-traileren etableres en intens thrillerstemning med voldsom bruk av lydeffekter, mens vi i de tre små scenene får en sterkere følelse av den iskalde dialogen og toneleiet rollefigurene i mellom.

Scott virker å være på nivå med seg selv, og Fassbender & Co. utstråler en type avmålt energi som passer thrillere som dette perfekt. Hvem vet hva som lurer i plottets hjørner og rommenes skygger i denne type film. Den følelsen.

En lengre trailer for The Counselor er også ventet i løpet av de nærmeste dagene. Vi følger med.