Michael Hanekes Happy End er under innspilling

Tidligere denne måneden rapporterte vi at Mathieu Kassovitz var klar for østerrikske Michael Hanekes neste film, Happy End. Nå er det bekreftet at filmen er under innspilling.

Filmen kan også skilte med kjente Haneke-fjes som Isabelle Huppert (Amour, Pianolærerinnen) og Jean-Louis Trintignant (Amour) på rollelisten, og vil etter sigende kommentere flyktningkrisen og situasjonen i Europa. I kjølvannet av «Brexit», kunne timingen neppe vært bedre. Som vi skrev i vår forrige nyhet om filmen: «Det foreligger stadig lite informasjon om filmens handling, men hovedkarakterene skal visstnok tilhøre den øvre middelklassen. Det er ikke vanskelig å forestille seg at Haneke vil anvende deres materielle trygghet som utgangspunkt for å diskutere nestekjærlighet i en tid der flyktninger strømmer innover Europa i håp om et anstendig liv.»

Arthaus melder i dag på sin Instagram-konto at det allerede er fastslått at de skal distribuere filmen her hjemme. Stiftelsen har tidligere distribuert en rekke Haneke-titler, og fikk over 75 000 nordmenn til å se regissørens forrige, Amour (2012), på kino.

Hvis jorda er rund, vil Happy End få verdenspremiere i Cannes’ hovedkonkurranse neste år.