TIFF 2016

Margreth Olins Mannen fra Snåsa åpner TIFF 2016

Margreth Olins dokumentar Mannen fra Snåsa, om Joralf Gjerstad (kjent som «Snåsamannen»), får æren av å åpne neste års utgave av Tromsø Internasjonale Filmfestival.

I en pressemelding utsendt av TIFF, er festivalsjef Martha Otte entusiastisk til valget av åpningsfilm: «Margreth har gjesta festivalen ved flere anledninger tidligere, men først nå med film i programmet. Det kler oss godt å ha en åpningsfilm fra en regissør med en tydelig kunstnerisk stemme og et sterkt samfunnsengasjement.»

Margreth Olin forteller: «I 18 år har jeg laget film om mennesker i utsatte livssituasjoner, jeg har møtt mange som har mistet livshåpet. Dette tok meg til Snåsa, jeg hadde behov for å se noe annet, for å ta min historiefortelling videre. (…) I denne filmen får du selv se hva som skjer på Snåsa, jeg har jobbet med et observerende kamera, vi grep aldri inn i møtene vi filmet, og Joralf visste ikke hvem han skulle møte før den enkelte stod i rommet med ham.

Over 50 000 mennesker har reist til Snåsa for å søke hjelp hos Gjerstad. Olin håper dokumentaren kan være til inspirasjon for mennesker som rammes av sykdom eller andre vanskeligheter og deres pårørende: «Jeg håper alle som jobber med mennesker kan bli inspirert av denne filmen, og at vi i våre private liv også har noe å hente. Jeg har laget min første feelgood-dokumentar.»

Mannen fra Snåsa får ordinær kinopremiere fredag 22. januar. Filmen er produsert av Olins eget selskap, Speranza Film.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>