- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Margreth Olins Mannen fra Snåsa åpner TIFF 2016

Av , 18. november 2015 i Ukategorisert

Margreth Olin [1]s dokumentar Mannen fra Snåsa [2], om Joralf Gjerstad (kjent som «Snåsamannen»), får æren av å åpne neste års utgave av Tromsø Internasjonale Filmfestival [3].

I en pressemelding utsendt av TIFF, er festivalsjef Martha Otte entusiastisk til valget av åpningsfilm: «Margreth har gjesta festivalen ved flere anledninger tidligere, men først nå med film i programmet. Det kler oss godt å ha en åpningsfilm fra en regissør med en tydelig kunstnerisk stemme og et sterkt samfunnsengasjement.»

Margreth Olin forteller: «I 18 år har jeg laget film om mennesker i utsatte livssituasjoner, jeg har møtt mange som har mistet livshåpet. Dette tok meg til Snåsa, jeg hadde behov for å se noe annet, for å ta min historiefortelling videre. (…) I denne filmen får du selv se hva som skjer på Snåsa, jeg har jobbet med et observerende kamera, vi grep aldri inn i møtene vi filmet, og Joralf visste ikke hvem han skulle møte før den enkelte stod i rommet med ham.

Over 50 000 mennesker har reist til Snåsa for å søke hjelp hos Gjerstad. Olin håper dokumentaren kan være til inspirasjon for mennesker som rammes av sykdom eller andre vanskeligheter og deres pårørende: «Jeg håper alle som jobber med mennesker kan bli inspirert av denne filmen, og at vi i våre private liv også har noe å hente. Jeg har laget min første feelgood-dokumentar.»

Mannen fra Snåsa får ordinær kinopremiere fredag 22. januar. Filmen er produsert av Olins eget selskap, Speranza Film.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/margreth-olins-mannen-fra-snasa-apner-tiff-2016/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Margreth Olin: http://montages.no/filmfolk/margreth-olin

[2] Mannen fra Snåsa: http://www.filmweb.no/film/article1194347.ece

[3] Tromsø Internasjonale Filmfestival: http://www.tiff.no/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.