Hold av onsdag 8. april! Utdeling av Filmkritikerprisen og panelsamtale om det norske filmåret 2014

Onsdag 8. april kl. 12.00 blir Filmkritikerprisen delt ut av Norsk filmkritikerlag, og samme kveld arrangerer Montages en paneldebatt på Litteraturhuset om det norske filmåret 2014, i samarbeid med filmkritikerlaget.

I 2015 er det hele 65 år siden Filmkritikerprisen ble delt ut for første gang (den gang til Gategutter, regissert av Arne Skouen), og i år som i fjor vil prisutdelingen bli etterfulgt av en analytisk panelsamtale, der det norske filmåret blir debattert og reflektert over av fagpersoner og publikum.

Dette blir altså andre året på rad at Montages arrangerer et slikt seminar i samarbeid med Filmkritikerlaget, og panelsamtalen vil finne sted onsdag 8. april, klokken 19.00 på Litteraturhuset (i Kjelleren). Som i fjor oppfordrer vi alle våre lesere til å møte opp og delta i samtalen om norsk film. Etter debatten vil det bli tilrettelagt for å fortsette diskusjonene via uformelle samtaler og sosialt samvær utover kvelden.

Panelsamtalen vil fokusere på og dreie seg rundt filmene fra det norske filmåret 2014; de store linjene, mønstre og tendenser, og ikke minst enkeltverk som egner seg for et nærere fokus. Panelet som møtes onsdag 8. april vil bestå av skuespiller Espen Klouman Høiner (Reprise, En som deg), stipendiat i filmvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer Ingvild Bjerkeland, og kulturredaktør i Dagsavisen og leder for filmkritikerlaget Mode Steinkjer. Montages-redaktør Karsten Meinich er ordstyrer.

Arrangementet er gratis. Vel møtt! Se også eventet på Facebook.