Første teaser-plakat til nytolkningen av Carrie

Nytolkningen av Carrie kommer i 2013 – enten man vil det eller ikke. Regissør Kimberly Peirce (Boys Don’t Cry) har forsøkt seg på Brian De Palmas ikoniske mesterverk, og nå har den første teaser-plakaten blitt sluppet.

Ikke overraskende spiller dette første markedsføringsmaterialet på den originale filmens allerede eksisterende mytologi. Taglinen «You Will Know Her Name» over bildet av Carries blodige ansikt indikerer nesten at kjennskap til originalen er en inneforstått og nødvendig forståelse for å ta poenget.

Er dette da også et argument for at dette er en såkalt «unødvendig remake»? De fleste nytolkninger møter ofte en slags automatisk skepsis fra filminteresserte, med begrunnelsen om at den nye utgaven «ødelegger» den gamle. Men sannheten er som regel at originalfilmene, som står støtt på egne kvaliteter og etablerte ikonografi, fint overlever å bli kopiert og laget på nytt. Dessuten kan de ende opp med å få økt sin status ytterligere, dersom nytolkningen er en blek variant av forelegget.

Med Carrie er det særlig risikabelt å forsøke seg på ny – De Palmas film fra 1976 har nesten bare blitt mer moderne og anerkjent med årene, og står som en tilnærmet uoverstigelig klassiker. Men fristelsen ble naturligvis for stor for produsentene av den nye Carrie, og til våren får vi se hva Peirce og kompani har kokt sammen.

Her er teaser-plakaten:

OPPDATERING: Nå har det også blitt sluppet en første teaser-trailer, som dere kan se her:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 7 kommentarer

 1. Lars Klevberg sier:

  dritt.

 2. Foreslår ny tagline: «You already know her name»

 3. filmbuff sier:

  Jeg gleder meg! Alltid gøy og se om de får det til med remakes. Historien er jo interessant, så så lenge man faktisk lager en ny film og ikke prøver å kopiere den gamle kan det bli bra. Har sett litt av en TV-film fra 2002 som og er en remake av Carrie. Men Angela Bettis litt ekle fjes var ikke nok til at jeg orket se hele…

 4. Fredrik S. Hana sier:

  Er klar for dette. Er ingen fan av DePalmas filmatisering, så – bring it on!

 5. Ikke fan av De Palmas filmatisering?? *Grøss* Lytt til mine ord: «Go to your closet and pray, ask to be forgiven!» ;)

 6. Takk, Lars – vi har nå limt inn videoen i saken.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>