Doug Liman og Tom Cruise prøver å få Jack Nicholson ombord på El Presidente

El Presidente har vært i utvikling siden 2010 og Jack Nicholsons navn ble raskt knyttet til prosjektet. Like raskt ble det imidlertid gjort klart at Nicholson ikke ønsket seg en rolle i filmen. Nå, tre år senere, forsøker regissør Doug Liman og hovedrolleinnehaver Tom Cruise igjen å få Nicholson ombord på prosjektet.

Mens Cruise lenge har vært knyttet til filmen, er det en relativt fersk sak at det er Doug Liman som skal fylle regissørstolen. I utgangspunktet skulle filmen regisseres av Jay Roach, men slik blir det altså ikke. Det er tydelig at Cruise og Liman allerede har startet samarbeidet, ettersom de nå forsøker å kapre Nicholson.

El Presidente er en komedie, og handler om en streit Secret Service-agent som får i oppdrag å beskytte den tidligere amerikanske presidenten, en alkoholistert kvinnebedårer og drittsekk. Når ekspresidenten en dag opplever å få en trussel rettet mot seg, må de to flykte sammen. Mens Cruise skal ha rollen som agent, er Nicholson sterkt ønsket som ekspresident i filmen. Per i dag har ikke Jack Nicholson forpliktet seg til mer enn å lese filmens manuskript, som er skrevet av Jesse Armstrong, Daniel J. Goor og Paul Attanasio.

Om Cruise og Liman klarer å kapre Jack Nicholson til El Presidente, blir dette en gjenforening av Cruise og Nicholson; i 1992 spilte de to stjernene mot hverandre i A Few Good Men. For tiden samarbeider Cruise og Liman også om science fiction-filmen Edge of Tomorrow, som får premiere i 2014.