Den nye traileren til The Matrix Resurrections lover like godt som den første

I begynnelsen av september satt vi og telte ned til slipptidspunktet for The Matrix Resurrections-traileren, som ble tatt imot med åpne armer av fans over hele verden. Det er lenge siden vi har merket så tydelig entusiasme rundt en reboot. Nå foreligger den andre offisielle traileren, og dette lover fortsatt godt.

Den første traileren var fylt til randen av spektakulær action, men samtidig svært gåtefull. I denne nye får vi et noe tydeligere inntrykk av hva slags historie som fortelles i Resurrections – og hva slags lag og dimensjoner vi skal forholde oss til. For eksempel er det et besnærende metaelement at rollefigurene ser på The Matrix (1999) i filmen. Og nå blir det klart at vi ikke bare har å gjøre med en ny/ung Morpheus (Yahya Abdul-Mateen II), men også Agent Smith (Jonathan Groff, kjent fra Netflix-serien Mindhunter).

The Matrix Resurrections er den første filmen den ene av de to Wachowski-søstrene, Lana, gjør helt på egenhånd som regissør: «Many of the ideas Lilly and I explored 20 years ago about our reality are even more relevant now. I’m very happy to have these characters back in my life and grateful for another chance to work with my brilliant friends», fortalte hun til bransjebladet Variety da prosjektet ble annonsert i 2019. (I dette intervjuet forklarer Lilly hvorfor hun ikke lenger er involvert i The Matrix-universet.)

Både Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss er tilbake i sine ikoniske roller som Neo og Trinity, og det er oppsiktsvekkende hvor godt begge har holdt seg, alderen tatt i betraktning. (Reeves nærmer seg seksti!)

The Matrix Resurrections har norsk kinopremiere første juledag. Montages ser filmen på en tidlig pressevisning og rapporterer så raskt det er mulig.

*

*

*

BONUS: Warner Bros. har også sluppet en kort ny teaser, bare et minutt lang og titulert Déjà vu, men med en del fascinerende ideer og rekoding av originalfilmen opp mot The Matrix Resurrections i selve teaser-montasjen: