Se den spektakulære traileren til The Matrix Resurrections

Ingen reboot i nærmeste fremtid fremkaller samme kiling i magen som en ny The Matrix-film. Den første teaser-traileren til The Matrix Resurrections gir inntrykk av et oppdatert fiksjonsunivers som likevel legger seg tett opp mot originalen.

Om det viser seg å være en god ting eller ikke vet vi ikke før 22. desember, når filmen har verdenspremiere, både på kino og HBO Max (bare i USA, takk og pris).

Da traileren til The Matrix Resurrections hadde premiere under CinemaCon for en ukes tid siden, varmet ryktene derfra internett opp til kokepunktet: «Dette kommer til å bli en reboot for historiebøkene!» Det gjenstår naturligvis å se om denne tredje oppfølgeren kan tåle sammenligning med sine forgjengere, og spesielt originalen fra 1999, men det som er helt sikkert er at potensialet er enormt, og at den første traileren på ingen måte legger noen demper på forventningene. Filmen ser svært påkostet ut, og glimtene av noen åpenbart svært spektakulære actionscener får oss til å drømme om at The Matrix Resurrections blir noe helt annet og mer visjonært enn de vektløse CGI-smøreriene som preger dagens blockbuster-landskap.

Det har vært blandede meninger om regissør-søstrenes arbeider etter trilogien, og The Matrix Resurrections er den første filmen Lana Wachowski gjør på egenhånd: «Many of the ideas Lilly and I explored 20 years ago about our reality are even more relevant now. I’m very happy to have these characters back in my life and grateful for another chance to work with my brilliant friends», fortalte hun til bransjebladet Variety da prosjektet ble annonsert i 2019.

Både Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss er tilbake i sine ikoniske roller som Neo og Trinity. Traileren kan du se nedenfor.

*

*