David Lynch har sluppet låt med Lykke Li og jobber på nytt filmmanus

Selv om David Lynch ikke har regissert en eneste langfilm siden Inland Empire (2006) holder multikunstneren et høyt aktivitetsnivå. Han er snart aktuell med sitt andre album som soloartist, The Big Dream, som blant annet innholder et samarbeid med den svenske popartisten Lykke Li. Tidligere i år ble det også kjent at Lynch arbeider på et nytt filmmanus.

Låta hvor Lykke Li medvirker med vokal heter «I’m Waiting Here», og vil innlemmes som et bonusspor på The Big Dream. Låtas stemning minner om tidligere Lynch-filmer, og da spesielt Angelo Badalamentis samarbeid med Julee Cruise på musikken til Blue Velvet og fjernsynsserien Twin Peaks. Anslaget til «I’m Waiting Here» kan nesten høres ut som en nyinnspilling av sangen James, Donna og Maddy lager til minne om Laura Palmer i Twin Peaks:

Flere vil nok beskrive sporet som forførende og nostalgisk – andre vil nok se det som en blek kopi uten Badalamentis umiskjennelige synther. Uansett, det er på tide at Lynch pirker litt i fortidens skatter etter en lang pause med mer innovativt kunstnerisk arbeid og formidling av transcendental meditasjon.

I tillegg til nytt soloalbum jobber Lynch også på et filmmanus. En nyhet som kom ut etter at Bob Roth, fra David Lynch Foundation, forsnakket seg i et intervju The New York Times hadde i anledning en profilartikkel om regissøren og hans arbeid med transcendental meditasjon. Lynch bekreftet selv nyheten i samme artikkel:

When I asked Lynch about this, he paused, annoyed. “Bobby’s got a big mouth,” he said. I asked him if the script was influenced by his work with T.M., and he said no, absolutely not. This will be a David Lynch picture, he said, adding, “I think people would probably recognize it.”

Det er en lettelse å få bekreftet at Lynch ikke vier all sin tid til å misjonere om fangst av store fisker i sitt indre, og at han omsider har påbegynt arbeidet med en ny spillefilm. La oss håpe den blir like inspirert av hans tidligere verker som denne ferske låta. «I’m Waiting Here» kan dere høre her, via Spotify:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 6 kommentarer

 1. Geir J. Olsen sier:

  Kjære filmgud, la det være en god gammel LYNCH-film, og ikke noe tre timers malingtørkende ronking (ispedd et par kule sekvenser) som vi fikk servert i «Inland Empire».

 2. Daniel Flyum Neira sier:

  Inland Empire likte jeg men den var på grensa til hva som er akseptabelt. Håpet er som Geir sier at Lynch går tilbake til filmen, som i celluloid-filmen.

 3. Geir J. Olsen sier:

  Mmm… <3 Celluloid <3

 4. Og så kom musikkvideoen, som etter mitt syn passer veldig fint til sangen. Look no further: http://www.youtube.com/watch?v=3SpG7C4vHZQ

 5. Knutsvik sier:

  for ein mann, og for ein video!

  I’m waiting here, syng ho, og vegen og horisonten er endelause før avslutninga tek oss attende til Lost Highway-territorium (om ein kan skrive det på nynorsk).

  det er berre i Amerika ein kan gjere noko sånt!

  me gusta mucho, som det heiter no for tida!

  Hepp!

 6. Knutsvik sier:

  eg veit ikkje kven Lykke Li er, men eg viste heller ikkje kven Chrysta Bell var:

  http://www.youtube.com/watch?v=hozNfOuQwIw

  så kjøpte eg vinylplata!

  good for me! ho kom med ein nøkkelhank designa av Lynchen sjølv!

  Hepp!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>