Filmfrelst #166: Mia Hansen-Løves Eden

Denne podkasten ble opprinnelig publisert under Tromsø internasjonale filmfestival tidligere i år.

*

TIFF 2015: I denne festivalpodkasten snakker vi Mia Hansen-Løves Eden – en nøktern, men medrivende film om en viktig epoke i fransk populærkultur.

Med Father of My Children og Goodbye, First Love har 33 år gamle Mia Hansen-Løve posisjonert seg som en av Frankrikes mest lovende filmstemmer. Eden følger tenåringen Paul, som sammen med en kamerat starter DJ-duoen Cheers på begynnelsen av 90-tallet, da housemusikken og elektronikaen begynner å ulme i Paris’ undergrunnsmiljø. Hansen-Løve skildrer rollefigurenes reise fra gutterommet til fuktige USA-turneer, og historien baserer seg på broren Sven Hansen-Løves opplevelser.

Panelet i denne episoden består av Karsten Meinich, Sveinung Wålengen og Lars Ole Kristiansen.