David Finchers nyinnspilling av 20,000 Leagues Under the Sea er utsatt på ubestemt tid

Den påkostede nyinnspillingen 20,000 Leagues Under the Sea er blant Disneys kommende storsatsninger, og skal regisseres av ingen ringere enn David Fincher. Med finansiering og manusforfatter Scott Z. Burns om bord på undervannsbåten ser det absolutt ut til at filmen blir en realitet, men grunnet en antatt castingforsinkelse er filmen nå utsatt på ubestemt tid.

Brad Pitt var opprinnelig tiltenkt rollen som Kaptein Nemo, men etter at Pitt valgte å trekke seg fra prosjektet ser det ut til at Disney og Fincher sliter med å finne en ny Nemo. Og det kan virke som Disney, etter fiaskoen John Carter, trår litt ekstra varsomt for å få det rette mannskapet om bord på fartøyet.

20,000 Leagues Under the Sea er opprinnelig en fransk eventyrroman fra 1870 om Kaptein Nemo og hans besetning på undervannsbåten «Nautilus». Historien har blitt gjenfortalt en rekke ganger innen flere ulike kunstgrener. De mest kjente filmatiseringene kan sies å være Georges Méliès‘ stumfilm fra 1907, og Richard Fleischers storsatsning med Kirk Douglas i rollen som Kaptein Nemo fra 1954 – også produsert av Disney.

Tidligere i år ble det offentliggjort at Australia støttet prosjektet med i overkant av 130 millioner mot at innspillingen finner sted der. Dette er den høyeste summen et land har betalt for å få en produksjon flyttet til seg.

20,000 Leagues Under the Sea fremstår som et annerledes, men spennende prosjekt for Fincher. Vi krysser håpefullt fingrene for at filmen går i opptak i løpet av 2014.