Danske Rie Rasmussen lager nyinnspilling av David Cronenbergs Shivers

Ifølge filmmagasinet Ekko, skal den danske modellen og filmregissøren Rie Rasmussen lage en nyinnspilling av David Cronenbergs klassiske parasitt/epidemi-grøsser Shivers (1975).

Rie Rasmussen er kanskje best kjent fra Brian De Palmas Femme Fatale, der hun bærer en dristig «kjole» i gull, som igangsetter filmens endeløse kjede av merkelige hendelser. Rasmussen flyttet til California allerede som femtenåring, og siden har hun arbeidet med film, både som skuespiller, manusforfatter og regissør.

Quentin Tarantino har fungert som en mentor for skjønnheten i Hollywood. Ja, på et tidspunkt flyttet Rasmussen faktisk inn hos den eksentriske regissøren – et opphold hun forteller entusiastisk om i dette intervjuet med Ekko:

Jeg tror, Quentin synes, det var fedt at have en filmnørd tæt på, som han kunne snakke film med. Han viste mig begejstret alle de her film, mærkelige exploitation-film fra 70’erne, europæisk avantgarde, som jeg helt sikkert aldrig selv var stødt på. Vi så 16mm, 35mm, VHS, laserdiscs, cd’er, der var altid et eller andet, der kørte. Så skrev han lidt, og jeg skrev lidt, og så mødtes vi igen til eftermiddagsfilm. Vi så mindst to om dagen! Sådan er det stadigvæk, når vi altså begge to er hjemme. (…) Jeg spiser morgenmad, drikker kaffe og ser film med mit største idol.

Rie Rasmussen i Brian De Palmas mesterverk Femme Fatale.
Rie Rasmussen i Brian De Palmas mesterverk «Femme Fatale».

Rasmussen har tidligere regissert Human Zoo, som ble vist under Berlinalen i 2009, og er snart ferdig med sin andre spillefilm, Romance in the Dark. Men etterpå er hun altså klar for å gi seg i kast med horror-sjangeren, og dét ved å remake en film mange – inkludert undertegnede – fortsatt anser som en av David Cronenbergs beste. Shivers var den kanadiske auteurens gjennombrudd, etter de merkelige eksperimentene Stereo (1969) og Crimes of the Future (1970).

Rasmussen fortalte pressen i Toronto om sin fascinasjon for horror-sjangerens evne til å bake inn samfunnskritikk, og at dette har motivert henne til å oppdatere Cronenbergs fortelling:

Jeg har altid holdt meget af de underliggende, samfundskommenterende budskaber i en velskabt horrorfilm. Muligheden for at fortolke denne film ud fra et nutidigt synspunkt, hvor jeg kan inddrage min egen feminine intuition og livserfaring, var en fristelse jeg ikke kunne modstå.

Innspillingen skal starte i februar 2014. Filmen produseres av Michael Baker og Jeff Sackman. Sistnevnte står oppført som medvirkende produsent på Mary Harrons adaptasjon av American Psycho.

Shivers