Danny Boyle tilbake i storform? Se traileren til Steve Jobs

Montages er litt sene på ballen, men hvis du ennå ikke har fått med deg den nye traileren til Danny Boyles biopic om Apple-guden Steve Jobs, kan du se snutten her.

Danny Boyle lager noen av verdens mest energiske, fargesprakende filmer, men lykkes ikke alltid med å bore ned i menneskene han avbilder. Det var tilfellet med elleville/tanketomme Trance, som aldri ble satt opp på kino i Norge.

Etter den ferske traileren å dømme, er Boyle tilbake i et ganske annet modus med Steve Jobs. Riktignok har man grunn til å frykte at Boyle strammer seg opp for å levere en klassisk biopic, skulpturert for å tilfredsstille Oscar-akademiets ganer, men traileren nedenfor tyder tvert imot på at regissøren holder fast ved sin umiskjennelige stil, også i en typisk «oppdragsfilm» som denne.

Anthony Dod Mantle har vært opptatt med å skyte Oliver Stones Snowden, så for første gang på lenge, har ikke Boyle sin faste mesterfotograf med på laget. Alwin H. Küchler er imidlertid ingen dårlig erstatning; han stod bak de vakre tablåene i Sunshine, og fikk mye oppmerksomhet for sitt arbeid på Lynne Ramsays to første spillefilmer. (Man kan se at Steve Jobs er skutt på 16mm/35mm – en glede i seg selv).

Michael Fassbender spiller tittelrollen, og tolkningen virker like intens som de gnissende strykerne på lydsporet. Manuset er ført i pennen av selveste Aaron Sorkin, som vant en særdeles velfortjent Oscar for munnrappe The Social Network (2010). Opprinnelig skulle David Fincher regissere filmen, med Christian Bale som Jobs, men etter en rekke konflikter, havnet prosjektet til slutt i Boyles hender.

Steve Jobs får premiere på amerikanske kinoer 9. oktober. Under kan du se traileren og noen utvalgte frysbilder fra filmen:

*

*

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Geir J. Olsen sier:

    Wow!

    Gåsehudfremkallende lydbilde på traileren, men det som virkelig gir meg store forventninger her er ikke så mye Boyle, men heller det at manuset er ved Aaron Sorkin. Han må jo snart være vår tids Paddy Chayefsky.

  2. Michael wynn sier:

    Dette er den dårligste filmen jeg har sett i år, og feilen ligger i manus. Det skjer ingenting. De går frem og tilbake i korridorene og holder lange monologer til hverandre. De prater og prater og prater og prater, og det hele er så ufattelig statisk og kjedelig. Jeg har vanligvis ikke så mye greie på manus at jeg klarer å sette fingeren på hva som er galt med det. Men denne gangen er det jo helt åpenbart. Jeg skjønner bare ikke at Danny Boyle ikke har sett det?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>