Eksklusivt: Isabella Eklöf forteller Montages om Shyamalans Servant

«Jeg er så lykkelig og glad,» forteller regissør Isabella Eklöf til Montages, etter gårsdagens braknyhet om at M. Night Shyamalan har hyret henne inn som regissør til den andre sesongen av Apple TV+ sin serie Servant.

Shyamalan offentliggjorde dette selv på Twitter, og virker henrykt over det forestående samarbeidet med svensk-danske Eklöf (Holiday) og den franske regissøren Julia Ducournau (Raw), som begge nå skal i gang med Servant.

Montages har i dag snakket med Eklöf, for å få høre litt mer om bakgrunnen for dette oppdraget, som er nært forestående – Eklöf forteller at episodene hun skal ha regi på går i opptak allerede 10. februar:

«Etter Holiday (2019) og Grensen (2018) har jeg fått mange henvendelser fra Hollywood, men de fleste manusene har ikke interessert meg noe særlig. Jeg har alltid vært åpen for å arbeide i USA, men det må være på riktige premisser. Særlig manuset til Grensen gjorde at mange ble oppmerksomme på meg, og sikkert antok at jeg både var uredd og habil på samme tid – selv om Shyamalan selv snakket mest om Holiday da vi hadde vår første samtale. Det var en ganske vill opplevelse, å høre Shyamalan analysere og skryte av filmen min – for så å understreke at jeg også er begeistret for hans arbeider.»

Eklöfs dragning mot Servant handler i stor grad om de visuelle mulighetene fiksjonsuniverset legger til rette for, og rammene Shyamalan har satt i sin konseptuerende regi: «Fra et visuelt standpunkt, synes jeg det er en veldig spennende serie, preget av noen tradisjonelle grep det er lenge siden jeg har sett. Det er spennende hvordan fotografen (Mike Gioulakis) velger å skyte med observerende kamera imens det foregår omstendelig koreograferte bevegelser i bildet – for så å plutselig være tett på ansiktene, som ofte ser rett inn i linsen.»

Hun beundrer det underfortalte, underfundige ved Shyamalans filmer, og har så langt hatt veldig god kjemi med den amerikanske auteuren bak filmer som Den sjette sansen, The Village og Split: «Han er en virkelig skjønn fyr, jeg har blitt tatt veldig godt imot, og gleder meg stort til å igangsette opptakene i februar. Det er for øvrig bare noen måneder siden han tok kontakt, så alt dette har skjedd veldig raskt. Innspillingen skjer i hans eget studio i Philadelphia – så jeg slipper Los Angeles. Å jobbe for et amerikansk studio er virkelig en helt ny erfaring for meg – dette blir et eventyr!»

Montages ønsker lykke til, og ser frem mot å følge serien videre. I tillegg til Eklöf, Ducournau og Shyamalan selv, vil også sveitsiske Lisa Brühlmann regissere episoder av Servant sin andre sesong.

Lauren Ambrose ser rett inn i Mike Gioulakis’ kamera i «Servant».