Céline Sciamma er i gang med innspillingen av sin neste film Petite maman

Den franske filmskaperen Céline Sciamma, som helt siden debuten med Vannliljer i 2007 har vært en favoritt her i redaksjonen, fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i fjor med Portrett av en kvinne i flammer. Nå er Sciamma allerede i gang sin neste spillefilm, Petite maman.

Da vi møtte Sciamma i Oslo før jul i 2019 for en samtale som ble publisert i denne podkastepisoden, snakket hun åpent og engasjert om alle sine filmer – inkludert de mange erfaringene hun har med unge skuespillere, som gestalter hovedrollene i både Vannliljer, Tomboy (2011) og Girlhood (2014). Når det franske magasinet Les Inrocks nå melder at Sciamma har startet innspillingen av sin nye film, er det gledelig å se at regissøren igjen har skrevet en historie med unge rollefigurer: Petite maman («Lillle mamma») blir nemlig enda en Sciamma-fortelling om barndom, og denne gangen vil vi finne to åtteåringer i hovedrollene.

Med seg bak kameraet har Sciamma også denne gang fotograf Claire Mathon, som vant en César-pris for sin innsats på Portrett av en kvinne i flammer, og produsent Bénédicte Couvreur. Innspillingen skjer visstnok i og rundt Paris, og selv om pandemien på nytt raser gjennom Frankrike og andre europeiske land, krysser vi fingrene for at Sciamma er i rute til å ha Petite maman klar for festivalpremiere i 2021 .

Kanskje til og med på Croisetten i Cannes… hvis vi skulle være så heldige at vi allerede i mai ser koronaviruset forsvinne i bakspeilet.