Blir Joaquin Phoenix hovedskurken i Batman vs. Superman?

Joaquin Phoenix er for tiden aktuell med hovedrollen i den kritikerroste Warner Bros.-filmen Her. Nå svirrer ryktene om at skuespilleren snart kan komme til å jobbe med selskapet igjen, da han visstnok skal være ønsket som skurk i Batman vs. Superman.

Det er Variety som melder om at Warner Bros. forsøker å kapre Phoenix til den kommende superheltfilmen, hvor Batman og Supermanns universer skal forenes. Om ryktene stemmer er det uansett tidlig i prosessen, og Phoenix skal etter sigende ikke ha fått et offisielt tilbud om rollen enda. De siste årene har skuespilleren styrt unna de aller høyeste budsjettene og i større grad konsentrert seg om mer prestisjefylte roller. For tiden vurderer han også en rolle i Gus Van Sants Sea of Trees.

Til tross for at Varietys kilder ikke kunne bekrefte hvilken rolle Phoenix ønskes til, spekuleres det i om det er den gale vitenskapsmannen Lex Luthor, ettersom mye tyder på at det er Luthor som blir filmens hovedsskurk. Navn som Jason Momoa og Callan Mulvey har også blitt knyttet til filmen, men det har lenge vært tydelig at Warner Bros. ønsker et større navn til å fylle rollen som filmens hovedskurk.

Den kommende superheltfilmen regisseres av Man of Steel-regissør Zack Snyder, og har planlagt premiere 17. juli 2015. I hovedrollene finner vi Henry Cavill, Amy Adams og Ben Affleck.