Christopher Nolan går til Universal Pictures med sin neste film, om J. Robert Oppenheimer og atombomben

Christopher Nolan havnet på kollisjonskurs med Warner Bros. etter at selskapet annonserte sin kontroversielle pandemi-strategi, som går ut på å lansere store produksjoner som Dune på kino og strømmetjenesten HBO Max samtidig. Nå har han funnet et nytt hjem.

Relasjonen mellom Warner Bros. og den kompromissløse høybudsjetts-auteuren Christopher Nolan så lenge ut til å bli legendarisk, og har fått mange til å trekke linjer tilbake til den kunstneriske friheten studioet gav Stanley Kubrick. Men etter at Warner Bros. åpnet slusene for lansering av påkostet kinofilm direkte på strømmetjenesten HBO Max fikk pipen mellom de to partene en annen lyd.

Det har lenge vært knyttet stor spenning til hvor Nolan skulle finne sitt nye hjem, og i dag ble det offentliggjort at Universal Pictures blir hans nye lekegrind. I første omgang skal de produsere hans neste spillefilm, en (på papiret) biografisk film om J. Robert Oppenheimer, «atombombens far».

Kilder forteller det amerikanske nettstedet Deadline at Nolan er klar for å gå i opptak allerede tidlig i 2022. I så fall kan vi trolig se frem mot den ferdige filmen i løpet av sommeren eller høsten 2023. Det ryktes at Cillian Murphy skal spille hovedrollen.