Avatar 2, 3 og 4 går i opptak høsten 2014

Tidligere i år ble det kjent at James Camerons revolusjonerende science fiction-epos Avatar får hele tre oppfølgere, hvor den siste filmen visstnok skal være en såkalt prequel til den første. Ikke overraskende tar blockbuster-kongen seg i overkant god tid med filmene, som ble annonsert allerede kort tid etter at den første hadde premiere i desember 2009.

Nå virker det imidlertid som om Cameron «is building the ship to Pandora», og ifølge hovedrolleinnehaver Sam Worthington vil innspillingen av Avatar 2, 3 og 4 kaste loss i løpet av oktober 2014. Det var under et intervju den australske radiokanalen Nova 96.9 gjorde med Worthington at skuespilleren – som fortsetter i rollen som Jake Sully – uttalte at «We are going to start this time next year and we will do two, three and four.» Informasjonen har ikke blitt bekreftet av verken Cameron eller 20th Century Fox, men virker sannsynlig, ettersom det planlegges at oppfølgerne skal få premiere i løpet av desember 2016, 2017 og 2018.

Ifølge Collider skal Worthington også ha fortalt at innspillingen trolig vil strekke seg over ett år, som gjør at Cameron får god tid til alt etterarbeidet.

Vaklende informasjon tidligere har lært oss å ta uttalelser om oppfølgerne til Avatar med en klype salt, så champagnen beholder forseglingen inntil videre…