Jürgen Vogel og Moritz Bleibtreu hyret til Maximilian Erlenweins thriller Stereo

Den tyske regissøren Maximilian Erlenwein har startet innspillingen av sin andre spillefilm, den østtyske thrilleren Stereo. Ifølge Cineuropa er Jürgen Vogel og Moritz Bleibtreu nå bekreftet på rollelisten.

Vogel leverte en enestående rolleprestasjon i Matthias Glasners Den Frie Vilje og var nylig aktuell i den tysk-norske samproduksjonen NådeBleibtreu er på sin side kjent fra blant annet Løp, Lola, løp, Steven Spielbergs München og snart kinoaktuelle World War Z. Begge er kyndige skuespillere med gode rolleprestasjoner i bagasjen; Vogel har også tidligere samarbeidet med Erlenwein, i hans debutfilm Schwerkraft fra 2009.

Handlingen i Stereo foregår i en liten østtysk by, hvor en motorsykkelmekaniker bestemmer seg for å starte et nytt liv. Han oppretter et verksted og får seg en kjæreste, som har med seg en datter fra et tidligere forhold. Hans nye tilværelse blir satt på prøve når fortidens mørke hemmeligheter oppsøker ham. Handlingsforløpet fremstår altså som nokså tradisjonelt, men i en positiv lesning kan det bety en rendyrket sjangerfilm, eller muligheter for kreativitet og kunstnerisk utfoldelse på andre plan enn det handlingsmessige.

Distribusjonsselskapet Wild Bunch Germany anslår en tysk kinopremiere i løpet av 2014.