Filmfrelst #548: Oscar-tips 2023

Oscar-utdelingen 2023 står i fokus i denne tradisjonsrike episoden av Filmfrelst, der vi som vanlig diskuterer de nominerte i samtlige kategorier og kommer med våre tips til både hvem vi tror vinner, og hvem vi håper vinner.

Da årets Oscar-nominasjoner ble annonsert i januar bød vi på våre ufiltrerte reaksjoner, men siden den gang har racet endret seg en del – og flere av de som lå an til å vinne for bare noen uker siden, har ikke lenger noen sjanse. Men er det egentlig mulig å si i år? Vi forventer nemlig opptil flere overraskelser, og enkelte av kategoriene er nærmest umulig å forutse utfallet i.

Når det er sagt, er det også flere forhåndsfavoritter som vil sette sitt preg på utdelingen natt til mandag, inkludert Everything Everywhere All at Once, som ser ut til å ha peaket på nytt – og på helt riktig tidspunkt. Blir dette den største seieren siden Slumdog Millionaire i 2009?

Forrige uke ble det annonsert at den 95. Oscar-utdelingen vil sendes direkte på Disney+ i Norge, natt til mandag 13. mars fra klokken 00.30. Jimmy Kimmel returnerer som programleder for filmbransjens mest glamorøse prisutdeling.

Ved mikrofonene sitter Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen og Oscar-ekspert Mads Halvorsen.

God lytting!