Filmfrelst #533: Avatar: The Way of Water

I denne live-episoden av Filmfrelst, fra utestedet Vin Vin i Oslo, deler vi våre reaksjoner på James Camerons kinoaktuelle nye film Avatar: The Way of Water.

Det har gått hele tretten år siden regissør James Cameron – en av filmhistoriens største action-auteurer – introduserte oss for sitt originalskrevne fiksjonsunivers på Pandora, med blockbusteren Avatar (2009). Til tross for at produksjonen ble møtt med solid skepsis, ble filmen historiens mest innbringende på kino.

Så det har nærmest vært nostalgisk å observere at også oppfølgeren Avatar: The Way of Water har blitt møtt med kalde skuldre, og ansett som en kostbar og tvilsom satsing rent kommersielt. For til tross for originalens ubestridelige suksess, har ikke franchisen blitt et populærkulturelt fenomen på linje med Star Wars og Marvel, og mange har spurt seg om det egentlig eksisterer et stort publikum som virkelig gleder seg til oppfølgeren.

James Cameron selv har riktignok tatt situasjonen med knusende ro, og stolt på egne instinkter. Dermed blir det spennende å se hvem som får rett, og panelet vi har samlet til podkastdiskusjon er på ingen måte enige, der førsteinntrykkene spriker fra at Avatar: The Way of Water er en enestående kinobegivenhet til en hvilken som helst release.

Ved mikrofonene sitter Ida Madsen Hestman, Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!