Christopher Nolan gjenforenes med fotograf Hoyte van Hoytema på Dunkirk

Fotograf Hoyte van Hoytema gjør lynkarriere i Hollywood, og har de siste par årene signert bildene i Christopher Nolans Interstellar og Bond-filmen Spectre. Nå gjenforenes Hoytema med Nolan.

Det er The Film Stage som melder at fotografen har begynt forarbeidet på regissørens neste film, det storslåtte krigsdramaet Dunkirk. Lenge var det ikke offentliggjort så mye som et fnugg av hint om hva filmen ville handle om, men før jul i 2015 kom det frem at vi har å gjøre med en film satt til Andre verdenskrig, basert på operasjon Dynamo, en sann historie om evakueringen av British Expeditionary Force og andre allierte fra Dunkerque, en havneby nord i Frankrike.

I januar kunne The Playlist rapportere om at Hans Zimmer vender tilbake for å komponere musikken til Dunkirk, og det samme gjør Tom Hardy som skuespiller. Rollelisten vil også bestå av bl.a. Kenneth Branagh og Mark Rylance, mens de unge hovedrolleinnehaverne etter sigende vil bli castet blant nykommere.

Med Hoyte van Hoytema tilbake bak kameraet, kan det virke som om Nolan på fast basis har byttet ut sin tidligere fotograf Wally Pfister, til fordel for svensk-nederlenderen. Det er for øvrig rimelig å anta at Dunkirk vil bli skutt analogt, på 65mm og IMAX-film – tatt regissørens holdning til formatet i betraktning.

Dunkirk vil gå i opptak i mai 2016, og har premiere sommeren 2017. Montages vil naturlig nok følge filmens utvikling med haukeblikk.