Se plakaten til Terrence Malicks Voyage of Time – det endelige beviset på at filmen omsider får premiere

Voyage of Time er mesterregissør Terrence Malicks visjon om universets og jordens tilblivelse – og ganske sikkert en av de mest «prokrastinerte» filmprosjektene i nyere tid.

Da Variety meldte at det franske salgs- og distribusjonsselskapet Wild Bunch tok med seg Voyage of Time til markedet i Cannes for et par år siden, oppstod det umiddelbart forhåpninger om at filmen omsider var ferdig og snart klar til å bli vist. Siden har vi fått vite at filmen vil bli presentert i to versjoner, en IMAX-versjon på 40 minutter, og en langversjon på 90 minutter, og at disse er fortalt av henholdsvis Brad Pitt og Cate Blanchett. Deretter ble det stille – igjen.

Tidligere i år ble det riktignok sluppet noen forklokkende bilder fra filmen, men Malick dukket som kjent ikke opp i Cannes, der mange forventet at Voyage of Time ville få premiere. Nå er det imidlertid avklart at filmen får kinopremiere allerede 7. oktober (IMAX-versjon), og det regnes som svært sannsynlig at den først vil vises i enten Venezia eller Toronto.

Den rykende ferske plakaten lever opp til de mye omtalte ambisjonene med prosjektet, der Malick blant andre har samarbeidet med VFX-artisten Dan Glass (Matrix-filmene, Batman Begins og The Tree of Life) og Ennio Morricone.

Med tanke på hvor mange ganger Montages har skrevet om Voyage of Time, er vi mildt sagt utålmodige, og mottar derfor plakaten og premieredatoen med et slags lettelsens sukk. Vi vil som vanlig være til stede under filmfestivalen i Venezia, og krysser fingrene for at Voyage of Time dukker opp der.

*