Filmfrelst #501: En samtale med regissør Mike Mills om «C’mon C’mon»

I denne podkastepisoden møter vi den amerikanske indie-regissøren Mike Mills til samtale om hans kinoaktuelle film C’mon C’mon, et humoristisk drama med Joaquin Phoenix i hovedrollen, om en onkel som får et utvidet ansvar for sin nevø.

Mike Mills er kanskje mest kjent hos et norsk publikum for Moderne kvinner («20th Century Women»), som gikk på kino her til lands i 2017 og ble trukket frem som en av det kinoårets beste filmer på flere topplister her på Montages, og Mills’ arbeid ble belønnet med en Oscar-nominasjon for beste originalmanus. Hans to første langfilmer, Thumbsucker (2005) og Beginners (2010), fikk også mye oppmerksomhet, og etablerte Mike Mills som en lovende ny indie-auteur.

Med C’mon C’mon – som nå vises på norske kinoer – beveger Mills seg videre inn i en ny personlig fortelling tett på hans eget liv. Der Beginners handlet om hans far og Moderne kvinner om hans mor, er C’mon C’mon en behandling av Mills’ erfaringer med det å være far. I samtalen nedenfor forteller regissøren blant annet om nettopp det å skrive sine filmer ut fra egne opplevelser, og også hvordan nære samarbeidspartnere både foran og bak kamera (skuespillere, foto og klipp) har bidratt til å forme et distinkt visuelt uttrykk — som hos Mills utvikler og endrer seg litt fra film til film.

Episoden inneholder ingen spoilere, og intervjuet med Mike Mills er utført av Montages-redaktør Karsten Meinich.

God lytting!