Filmfrelst #496: En samtale med regissør Sean Baker om Red Rocket

I denne episoden har vi gleden av å presentere et intervju med den amerikanske indie-regissøren Sean Baker (The Florida Project) om hans nye, kinoaktuelle film Red Rocket.

Sean Baker har gjort seg bemerket med et knippe originale og dypt humanistiske filmer om mennesker på skråplanet, fra gjennombruddet med iPhone-fotograferte Tangerine (2015) til suksessen The Florida Project (2017). Med Red Rocket beveger han seg videre inn i skyggesidene av Amerika ved å fokusere på en middelaldrende, men stadig sprek pornostjerne, Mikey (spilt av Simon Rex), som har havnet i en knipe og returnerer til Texas og eksen Lexi (som han stadig vekk er gift med). Her legger han sin elsk på en 17 år gammel ansatt ved ‘Donut Hole’ med det «salgbare navnet» Strawberry (Suzanna Son), som muligens kan være kimen til et comeback.

Baker balanserer hårfint på grensen mellom det poetiske og det vulgære, og utviser en sympati for rollefigurene som er sjelden å se – ingen moralske pekefingre er ute på vift, selv om han på ingen måte tar handlingene deres i forsvar. På en sublim måte lykkes Red Rocket med å bli en kommentar til Trumps USA, da handlingen utspiller seg i 2016 før presidentvalget.

I intervjuet fokuserer Baker på arbeidet med amatørskuespillere, hans tilnærming til å skape fortellinger som både regissør og klipper, og hvordan han kontinuerlig blir inspirert av filmhistorien. Til slutt i episoden har vi skjøtet på en ønskereprise av vår diskusjon om Red Rocket fra årets filmfestival i Tromsø.

Intervjuet med Sean Baker er gjort av redaktør Karsten Meinich, som også deltar i samtalen om filmen sammen med redaktør Roskva Koritzinsky og Live Øra Danielsen.

God lytting!