Filmfrelst #457: Cannes 2021 – En samtale med Eskil Vogt og klipper Jens Christian Fodstad om De uskyldige

Cannes 2021: Den historisk sterke norske deltagelsen ved årets filmfestival i Cannes er kanskje aller tydeligst forankret i manusforfatter og regissør Eskil Vogt, som både har sin egen film De uskyldige i Un certain regard, og har co-skrevet Joachim Triers Verdens verste menneske som er i hovedkonkurransen. Mellom slagene i Cannes satte vi oss ned med Vogt og hans klipper Jens Christian Fodstad for en prat om arbeidet med De uskyldige.

I våre to foregående intervjupodkaster fra årets Cannes-festival har vi snakket med Trier og to av hans skuespillere, samt produsentene Thomas Robsahm og Maria Ekerhovd om de to norske filmene som har blitt bejublet av kritikerne på Croisetten her de siste dagene.

I denne episoden retter vi altså fokuset på Eskil Vogt og De uskyldige, en overnaturlig skrekkfilm («supernatural horror») med fire barn i de sentrale rollene. Filmen utspiller seg mellom ruvende boligblokker i en drabant utenfor Oslo, og forårsaket hørbare gisp! og noen walk outs, etterfulgt av rungende applaus, under verdenspremieren søndag 11. juli, i Un certain regard-sideprogrammets storstue Salle Debussy.

Vi møtte Vogt og Fodstad like etter premierevisningen, og de forteller begge i samtalen nedenfor om sine opplevelser fra de siste Cannes-dagene, samt om sitt arbeid med De uskyldige. De to intervjuene er gjort av Montages-redaktør Karsten Meinich, og episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!