Filmfrelst #456: Cannes 2021 – En samtale med produsentene Maria Ekerhovd og Thomas Robsahm

Cannes 2021: I denne episoden fra årets Cannes-festival snakker vi med produsentene bak de norske filmene Verdens verste menneske og De uskyldige, som deltar i henholdsvis hovedkonkurransen og sideprogrammet Un certain regard.

Maria Ekerhovd og hennes selskap Mer Film har produsert De uskyldige, som er skrevet og regissert av Eskil Vogt, og deltar i sideprogrammet Un certain regard. Thomas Robsahm fra Oslo Pictures er produsent for Verdens verste menneske, regissert av Joachim Trier, og skrevet av Trier og Vogt.

Montages’ to utsendte i Cannes, Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen, leder samtalen med Ekerhovd og Robsahm – en uformell prat ved et kafébord i skyggen, like ved festivalpalasset. Episoden sneier innom en hel del ulike aspekter ved de to produsentenes opplevelser med sine nye filmer, fra hvordan det er å sikte mot Cannes-festivalen som et mål allerede mens man legger strategien for en film som skal lages, og hvilke kort man har på hånden overfor festivalens programkomité, til hvordan de opplever forskjeller og likheter ved Trier og Vogt som regissører, og hva det betyr for filmenes videre liv etter å ha fått tildelt plass i festivalverdenens fremste utstillingsvindu.

Det at vi er vitne til en historisk god norsk Cannes-årgang, er naturligvis også et overhengende tema underveis. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!