Filmfrelst #458: Cannes 2021 – Mahamat-Saleh Harouns Lingui og Juho Kuosmanens Sovekupé nr. 6

Cannes 2021: I denne podkastepisoden fra Croisetten løfter vi frem to av de Gullpalme-nominerte filmene som har gjort størst inntrykk fra første halvdel av festivalen, Mahamat-Saleh Harouns Lingui fra Tsjad og Juho Kuosmanens Sovekupé nr. 6 (Hytti nro 6) fra Finland.

Med hele 24 filmer i hovedkonkurransen, byr årets festivalmeny på et stort spenn av ulike tematiske behandlinger, visuelle motiver og fortellergrep – og filmene åpner vinduer til steder og mennesker fra ulike hjørner av verden.

Lingui og Sovekupé nr. 6 er to eksempler på dette, og i samtalen nedenfor har Montages-redaktør Karsten Meinich og Chloé Faulkner fra Filmklubbforbundet satt seg ned på en kafé i Cannes for å diskutere opplevelsen av disse to filmene og hvordan de har markert seg i årets hovedkonkurranse.

Samtalen inneholder ingen spoilere.

God lytting!