Aktuelle på Cinematekene i juni: Hafsia Herzis «You Deserve a Lover», Jean-Luc Godards «Outsiderbanden» og Lina Wertmüllers «Love & Anarchy»

Filmfrelst

Filmfrelst #406: Cinematekene i juni

Cinematekene er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. I juni vises Lina Wertmüllers Love & Anarchy (1973) og Jean-Luc Godards Outsiderbanden (1964)– mer info finnes her, eller sjekk oversikten hos ditt cinematek.

*

Det nærmer seg fellesferie, og i denne podkastepisoden snakker vi om et knippe filmer som vises i juni-programmene på landets cinemateker før de tar sommerpause.

Norske myndigheters smitteverntiltak mot koronaviruset ble iverksatt 12. mars og sørget blant annet for stengte cinematek mesteparten av våren. Nå som smitten er redusert og tiltakene mindre omfattende, kan publikum igjen endelig samles for å se fantastisk filmkunst på landets cinemateker, og programtilbudet er utsøkt.

Før sommerferien skyter fart, oppfordrer vi lytterne våre til å gjøre seg kjent med programmene til cinematekene rundt om i landet, som inneholder veldig mye spennende film i andre halvdel av juni, inkludert filmer som Lina Wertmüllers Love & Anarchy (1973), Jean-Luc Godards Outsiderbanden (1964), Hafsia Herzis You Deserve a Lover (2019) og Costa GavrasTilståelsen (1970).

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Simen Kolstad Lindblad sier:

    Har billetter til You Deserve a Lover i morgen, og kjenner at jeg gleder meg mer og mer for hver gang jeg hører dere prate om filmen. Dette blir spennende!

    Kan også si meg enig den positive buzzen rundt Dark Waters. Jeg likte filmen godt. Syntes ikke at den var banebrytende innenfor sin sjanger og jeg har mine innvendinger, men den er verdt kinobilletten – særlig om man, som meg, er litt svak for denne typen av amerikanske retts- og etterforskningsthrillere. Og filmens tema kjennes både skremmende og aktuelt.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>