Filmfrelst #397: Cannes 2020 – Dag 6

Cannes 2020: Den alternative Cannes-festivalen er over midtveis, og i denne sjette podkastepisoden diskuterer panelet en ny samling filmer, som inkluderer Mikhail Kalatozovs Gullpalme-vinner Og tranene flyr (1957), Henri-George Clouzots Grand Prix-vinner Mysteriet Picasso (1956) og Jean-Luc Godards didaktiske Le vent d’est (1970).

Og tranene flyr er av mange ansett som selve hovedverket til den georgisk-sovjetiske regissøren Mikhail Kalatozov, og filmen har gjort dypt inntrykk på vårt panel. Det har også Clouzots eksperimentelle Picasso-dokumentar gjort, men på en helt annen måte, naturligvis.

Videre diskuterer vi i hvilken grad Godards arbeider med Dziga Vertov-gruppen har tålt tidens tann, og om Richard Kellys Southland Tales (2006) fremstår som profetisk, fjorten år etter skandalepremieren i Cannes.

Rundt det virtuelle rundebord sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Erik Vågnes.

God lytting!