Filmfrelst #331: Reisebrev fra filmbyen Hong Kong

Vi har besøkt Hong Kong, og i denne spesialepisoden av Filmfrelst forteller Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen om sine filmrelaterte observasjoner og opplevelser i byen, som på 1980- og 90-tallet var sentrum for en av de mest dynamiske filmkulturene i verden.

Wong Kar-Wai, John Woo, Jackie Chan, Tsui Hark, Ann Hui, Ringo Lam, Mabel Cheung… Listen over innflytelsesrike filmskapere fra Hong Kong er lang, og som en del av vårt pågående arbeid med å kåre 1980-tallets beste filmer, har vi her i redaksjonen stiftet nærmere bekjentskap med flere av disse.

Dette førte oss ut på reise til skyskraperbyen, som stadig er Hollywoods foretrukne bakteppe når en asiatisk metropol trengs (kanskje nylig mest minneverdig anvendt i Christopher Nolans The Dark Knight og Michael Manns Blackhat). Men Hong Kong er dessverre ikke lenger er å regne som en av verdens ledende filmnasjoner, så det er ikke uten en viss nostalgi at man ser tilbake på denne filmbyens gullalder.

Vi snakker inngående om byens identitet og filmene som har formet vårt inntrykk av den, og om å besøke berømte locations, samt Hong Kongs cinematek og filmarkiv, og noen gledelige fysisk format-oppdagelser hos byens kvalitetsforhandlere av film på DVD og Blu-ray.

God lytting!