Filmfrelst #312: Venezia 2018 – Alfonso Cuaróns Roma

Venezia 2018: I denne andre festivalepisoden fra Venezia snakker vi om den meksikanske regissøren Alfonso Cuaróns nye film Roma, som er produsert av Netflix.

Roma er den første filmen Cuarón har laget i sitt hjemland siden Og mora di også… (2001). Fortellingen og rollefigurene baserer seg på opplevelser fra regissørens bardom, og fokuserer på hushjelpen Cleo (Yalitza Aparicio) – som er limet i en splittet familie.

For første gang fotograferer Cuarón selv, i digitalt sorthvitt, og han har valgt å skyte mange av de små, intime scenene på en virtuos måte. Et grep som forsterker filmens emosjonelle kraft – eller er distraherende og kunstlet?

Våre utsendte i Venezia diskuterer den allerede massivt hyllede filmen. Ved mikrofonene sitter Lars Ole Kristiansen, Karsten Meinich og Pernille Middelthon. God lytting!