Nye Montages – redesign og redaksjon

I dag har Montages tatt et lite steg inn i fremtiden. Som våre faste lesere vil ha lagt merke til allerede, ser dere nå nettmagasinet i ny drakt!

Hele det siste året har teknisk avdeling i Trondheim jevnt og trutt jobbet ivrig med det vi nå lanserer som nye Montages – intet mindre enn en total redesign og teknisk omlegging av magasinet vårt. Foruten de generelle visuelle overhalingene og de mange kosmetiske endringene på sidene, har det aller viktigste for oss i denne omleggingen vært å møte det vi har følt som et stadig økende behov for å modernisere presentasjonen av Montages.

Vi etterstreber at nettmagasinet er tilgjengelig for leserne våre på en best mulig måte, spesielt med tanke på at mediehverdagen til folk flest i stadig økende grad omfatter utbredt bruk av små skjermer. Et hovedmål med dette nye designet har derfor vært å kunne gi dere en best mulig leseropplevelse, og presentere artiklene våre på en tiltalende, intuitiv og leservennlig måte, uavhengig om du sitter i sofaen, på bussen eller ved skrivebordet.

Derfor er vi nå stolte over å kunne tilby Montages i et responsivt design som automatisk tilpasser seg størrelsen på nettleseren din, enten du besøker Montages.no på smarttelefon, iPad, laptop eller desktop.

Vårt kjære Montages er et løpende eksperiment, og de som har fulgt oss tett siden starten for over tre år siden har sett både gode og mindre gode idéer materialisere seg på sidene. Mange av disse har blitt værende, mens andre har forsvunnet igjen. Vi prøver og feiler, og innimellom tror og mener vi også at vi treffer blink med ett og annet. Så selv om vi nå slår på stortromma og lanserer et nytt design, vil vi fortsette å endre, oppgradere og modifisere sidene våre kontinuerlig. Vi håper derfor dere lar den nye innpakningen synke inn mens dere fortsetter å lese om film – akkurat som før.

Er det noe dere synes skurrer, som virker feil, mangelfullt eller om det er noe dere ønsker å foreslå, vil vi veldig gjerne høre om det! Og skulle dere føle at vi har fått til noe ekstra bra, er det stas å få en tilbakemelding på det også.

Alle innspill mottas med stor takk på mail til post@montages.no.

PS: Vi har lagt ned mye arbeid i de tekniske finurlighetene i det nye designet, og for å få alt til å fungere er det benyttet en del teknikker som gjør at designet dessverre ikke fungerer så godt på utdaterte nettlesere. Har du en fersk Chrome, Firefox, Opera eller Safari burde alt gå som smurt. Men skulle du av en eller annen uforklarlig grunn sitte med en eldre versjon av Internet Explorer vil du måtte finne deg i å fremdeles lese Montages i «gammeldags» innpakning (dette skjer automatisk). Vi beklager til alle ludditer, men vil du se det nye designet må du oppgradere til IE9 eller nyere.

*

Nå som vi har presentert det nye designet, kan vi også legge til litt om redaksjonelle endringer i nye Montages.

Siden vi etablerte nettmagasinet vårt i april 2009 har det gått med tusenvis av idealistiske dugnadstimer fra en mengde bidragsytere, som til sammen har gjort at Montages i dag står støtt som en betydningsfull, uavhengig stemme i den norske filmoffentligheten. Men som godt voksen 3-åring er det naturlig at Montages også gjennomgår noen endringer.

Den redaksjonelle kjernen i Montages består nå av redaktør Karsten Meinich, redaksjonssjef Lars Ole Kristiansen, redaksjonsmedlemmene Thor Joachim Haga og Sveinung Wålengen, samt redaksjonsassistent Sivert Almvik og podkastredaktør Martin Sivertsen. Faste lesere har nok merket seg at et knippe folk ikke preger Montages lenger. Initiativtaker og tidligere redaktør Eirik Smidesang Slåen har sluttet i Montages og fokuserer nå på andre prosjekter (følg ham på Twitter) – hans betydningsfulle innsats vil alltid sitte i veggene, og vi ønsker ham lykke til på veien videre. Noen av våre tidligere skribenter har også vendt blikket mot andre horisonter. Samtidig strømmer det nye folk til, og vi gleder oss til å introdusere flere ferske stemmer på Montages i løpet av høsten. (Se vår oversikt over staben i Montages.)

Vi er ikke lenger en nykommer, men det er ikke så galt å bli eldre. I tiden fremover skal vi fortsette å tenke nytt, og forsøke å overraske dere – introdusere nye ideer og debatter, og fortsette å være en tydelig, engasjert, nysgjerrig og forhåpentligvis kunnskapsrik stemme. Montages vil eksistere og utvikle seg videre for dere – våre lesere – som er det viktigste, når alt kommer til alt.