Flashback

Etter bryllupet

[Spoileradvarsel tekst/video: Marker feltet under for å se tekst.]

I Efter brylluppet er der scenen, hvor det går op for Rolf Lasgaard, at han skal dø. Den var skrevet som sådan en meget civiliseret samtale mellem Sidse Babett Knudsen og Rolf Lasgaard. Men da vi var i gang med optagelserne, havde både Lasgaard og jeg det sådan: ’Det er da meget mere voldsomt. Det er meget mere angstprovokerende. Her har du en mand, der har planlagt alting ned i mindste detalje og har fået det hele, som han vil have det. Og når man har fået alt, som man vil have det, så er der jo ikke mere tilbage. Andet end at han skal dø lige om lidt. Dét er en rigtig uhyggelig følelse. -- Susanne Bier til Ekko.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

  1. For meg er dette kanskje den mest hjerteskjærende scenen fra 00-tallet. Ren skjær filmsadisme! Og uforståelig godt spill av fantastiske Rolf Lassgård.

  2. Aksel Holm Jensen sier:

    En fryktelig sterk scene, og en av mine personlige favoritter i sin sjanger. «Etter bryllupet» er den eneste filmen til Susanne Bier som jeg har sett, men den er til gjengjeld ekstremt god. Et lite mesterverk!

  3. Finn sier:

    Karsten er har best filmsmak av alle på montages!

  4. Per Christian sier:

    Sjelden jeg feller tårer på kino, hadde en stor klomp i halsen som utviklet seg til tårer som var umulig å holde tilbake. Er stor tilhenger av Lassgård og i denne rollen får han virkelig utfolde seg, Etter Bryllupet er en veldig sterk film og en av mine absolutte favoritter.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>