Martin Scorseses neste i 3D

Martin Scorsese på settet til The Departed (2006)

Det kan være en tidkrevende øvelse å holde oversikten over potensielle nye filmer på kalenderen til Martin Scorsese. Mange titler blir nevnt, men de færreste realiseres. Tross alt utkommer ikke Scorsese med nye spillefilmer i hyppigere frekvens enn annenhvert år. Men spenningen knytter seg alltid til hvilken av de mange omtalte prosjektene han forfølger inn i produksjon, og følgelig hva det betyr for filmskaperens karriereretning. Blir det en ny påkostet sjangerfilm med Leonardo DiCaprio? Biografi? Gjenforening med Robert De Niro i nytt gangsterepos? En personlig dokumentar eller musikkfilm? Eller hva med en etterlengtet retur til skitten gaterealisme med lavere budsjettpost og friere kunstnerrammer for oss som savner 70-tallets Scorsese?

Neida. I dag bekreftes det at Martin Scorseses neste film blir en adaptasjon av Brian Selznicks barnebok The Invention of Hugo Cabret – i 3D!

Nå har Scorsese riktignok uttalt seg overraskende positiv til mulighetene for å lage 3D-film gjentatte ganger det siste året, og The Invention of Hugo Cabret har lenge vært en gjenganger på listen over potensielle Scorsese-filmer for fremtiden. Likevel er det unektelig en merkelig tanke å se for seg Scorsese lage barnefilm i 3D. Og kanskje også en smule skuffende for oss som håpet å se karrieren hans ta en annen retning på dette punktet. Men for all del; dette blir spennende!

Vi snakker tross alt om en av tidenes største amerikanske filmskapere som skal lage ny film i en sjanger han aldri før har berørt, og han skal altså gjøre det i 3D for første gang. I motsetning til den påbegynnende Hollywood-trenden med å konvertere filmer til 3D i post-produksjon, skal Martin Scorsese imidlertid skreddersy The Invention of Hufo Cabret som en 3D-opplevelse fra første produksjonsdag.

Filmen har også sikret en interessant rolleliste med navn som Sacha Baron Cohen, Chloe Moretz (Hit-Girl i kinoaktuelle Kick-Ass) og Ben Kingsley sist sett i Scorseses Shutter Island – og en premieredato foreløpig satt til 9. desember 2011. Gleder vi oss?