Martin Scorseses neste i 3D

Martin Scorsese på settet til The Departed (2006)

Det kan være en tidkrevende øvelse å holde oversikten over potensielle nye filmer på kalenderen til Martin Scorsese. Mange titler blir nevnt, men de færreste realiseres. Tross alt utkommer ikke Scorsese med nye spillefilmer i hyppigere frekvens enn annenhvert år. Men spenningen knytter seg alltid til hvilken av de mange omtalte prosjektene han forfølger inn i produksjon, og følgelig hva det betyr for filmskaperens karriereretning. Blir det en ny påkostet sjangerfilm med Leonardo DiCaprio? Biografi? Gjenforening med Robert De Niro i nytt gangsterepos? En personlig dokumentar eller musikkfilm? Eller hva med en etterlengtet retur til skitten gaterealisme med lavere budsjettpost og friere kunstnerrammer for oss som savner 70-tallets Scorsese?

Neida. I dag bekreftes det at Martin Scorseses neste film blir en adaptasjon av Brian Selznicks barnebok The Invention of Hugo Cabret – i 3D!

Nå har Scorsese riktignok uttalt seg overraskende positiv til mulighetene for å lage 3D-film gjentatte ganger det siste året, og The Invention of Hugo Cabret har lenge vært en gjenganger på listen over potensielle Scorsese-filmer for fremtiden. Likevel er det unektelig en merkelig tanke å se for seg Scorsese lage barnefilm i 3D. Og kanskje også en smule skuffende for oss som håpet å se karrieren hans ta en annen retning på dette punktet. Men for all del; dette blir spennende!

Vi snakker tross alt om en av tidenes største amerikanske filmskapere som skal lage ny film i en sjanger han aldri før har berørt, og han skal altså gjøre det i 3D for første gang. I motsetning til den påbegynnende Hollywood-trenden med å konvertere filmer til 3D i post-produksjon, skal Martin Scorsese imidlertid skreddersy The Invention of Hufo Cabret som en 3D-opplevelse fra første produksjonsdag.

Filmen har også sikret en interessant rolleliste med navn som Sacha Baron Cohen, Chloe Moretz (Hit-Girl i kinoaktuelle Kick-Ass) og Ben Kingsley sist sett i Scorseses Shutter Island – og en premieredato foreløpig satt til 9. desember 2011. Gleder vi oss?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Christoffer Ødegården sier:

    Hadde håpet det var Silence som ble hans neste, men det er bra at han igjen prøver seg på noe nytt. Han klarer nok dette også. Dette blir bra!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>