Eva Green venter på Robert Capa?

Fra én fransk skjønnhet til en annen. Mesterregissør Michael Mann instruerte nylig en flott Marion Cotillard i Public Enemies, og gir etter alt å dømme Eva Green den ledende kvinnerollen i sin neste film. God smak for franske kvinner!

Det er en uke siden britiske The Guardian publiserte en artikkel med den forlokkende tittelen Eva Green: ‘Maybe I’ll end up living in Norway, making cakes’. En fin liten sak som tar for seg Eva Greens lovende skuespillerkarriere, i anledning den britiske dvd-lanseringen av Cracks (regissert av debutant Jordan Scott, datter av Ridley Scott). Samtidig avslører artikkelforfatteren, tilsynelatende uten å vite det, i en bisetning en nyhet som vekket vår og andres interesse:

In recent years she has made a concerted attempt to take the road less travelled; to make smaller films like Cracks, or Franklyn or an upcoming biopic of photojournalist Robert Capa.

Gerda Taro og Robert Capa

Skru tiden tilbake til oktober 2009, og bransjebladet Variety skriver at Michael Manns neste filmprosjekt vil omhandle den ungarske krigsfotografen Robert Capa. Med fotografiene fra den spanske borgerkrigen, Japans invasjon av Kina, og en serie ikoniske fotografier fra slag og symboler rundt 2. verdenskrig, har Capa knipset seg inn i historien som århundrets store krigsfotograf. Det var i Paris på midten av 30-tallet en ung Robert Capa innledet et kjærlighetsforhold til fotografen Gerda Taro, blant annet dokumentert i boka  Waiting for Robert Capa av Susana Fortes. Og det er nettopp denne boka som sies å være utgangspunkt for Michael Manns filmversjon, der nå alt tyder på at Eva Green er tiltenkt rollen som en ung Gerda Taro.

Selve prosjektet befinner seg for øvrig fortsatt på manusstadiet, der Jez Butterworth (The Last Legion) adapterer Fortes’ bok for Columbia Pictures. Så gjenstår det å se om dette faktisk blir Michael Manns neste prosjekt, hvorvidt Green bekreftes som Gerda Taro, og hvem som skal portrettere hovedpersonen Robert Capa. Hva er dine tanker?