Darren Aronofsky gir oss Jackie

De bor sammen – 0g de jobber sammen. Darren Aronofsky benyttet i 2006 sin bedre halvdel, Rachel Weisz, foran kamera i den betagende vakre The Fountain. Nå avslører Hollywood Insider at Aronofsky på nytt plasserer Weisz foran kamera i egen film. Settingen blir denne gang langt mer jordnær når den britiske brunetten er valgt til å portrettere den tidligere amerikanske førstedamen Jackie Kennedy. I et manus ført i pennen av Noah Oppenheim, skal filmen med arbeidstittelen Jackie skildre tittelpersonens sorgfulle dager i kjølvannet av drapet på John F. Kennedy i 1963.

Tidligere rykter har koblet Steven Spielberg til prosjektet som produsent av en tv-film for HBO basert på samme manus.  Det er nå skrinlagt, og isteden ser vi frem til hvordan Aronofsky – med sine fremste styrker i et visuelt filmspråk – fortolker et slikt biografisk manus til filmformat. Uansett er Aronofsky som filmskaper alltid interessant å følge, og med The Wrestler traff han også et større publikum i et emosjonelt karakterdrama. Med Jackie fortsetter han muligens ned samme gate – og kanskje øyner vi allerede en Oscar-nominasjon i horisonten?

PS! Darren Aronofsky er for øyeblikket hektisk opptatt med etterarbeidet på den psykologiske thrilleren Black Swan med blant andre Natalie Portman – en film mange hadde håpet å se ferdigstilt og klar til filmfestivalen i Cannes. Det skjer imidlertid ikke, og det er fremdeles uvisst når i 2010 filmen får premiere. Like uvisst er det når Aronofsky kommer i gang med innspillingen av Jackie.