Konkurranse: Menn som stirrer på geiter – vinn en geit!

Hva om det amerikanske militæret hadde et hemmelig treningsprogram for utviklingen av soldater med overmenneskelige evner? Dette er utgangspunktet for den kinoaktuelle amerikanske satiren Menn som stirrer på geiter, basert på den britiske journalisten Jon Ronson sin bok. Ronson knytter i boken forbindelser mellom paranormale militærprogrammer og psykologiske teknikker brukt under avhør i krigen mot terror. I filmen, som er en fri adaptasjon av Ronsons tekst, møter vi journalisten Bob (Ewan McGregor) som gjennom arbeidet med en sak hos lokalavisen ledes på sporet av New Earth Army, en forhenværende avdeling av det amerikanske militæret. Der ble soldater visstnok trent i å stirre geiter til døde og løpe gjennom vegger, under ledelse av Bill Django (Jeff Bridges). Før Bob vet ordet av det er han i Irak, hvor tidligere NEA-soldat Lyn Cassidy (George Clooney) drar ham med på et siste spesialoppdrag.

I forbindelse med denne filmen tenkte vi at det kunne være gøy med en konkurranse, og vi har gleden av å presentere en litt uortodoks premie; du kan vinne en geit! I samarbeid med distributør Sandrew Metronome kan vi lokke med en levende førstepremie og god samvittighet; vinneren av vår quiz vil få gleden av å donere en oppegående geit til en familie i Nord-Uganda, gjennom bistandskonseptet fra Flyktningehjelpen. I tillegg til denne geiten ser premiene ut som følger:

For å kunne delta, og ikke minst for å kunne vinne, må du finne svarene på disse fem spørsmålene -- og sende dem til oss på konkurranse@montages.no. Da går vi i gang:

1. Slik høres altså en geit ut, men bærer kjært barn mange navn? Vi har gjemt to ord som ikke kan regnes som andre ord for geit blant disse åtte betegnelsene: Kid, bukk, hægg, kje, hone, gjet, sonn og killing. Hvilke to ord skal ut?

2. I Menn som stirrer på geiter finner vi kjente skuespillere som Clooney, McGregor, Bridges og Kevin Spacey, men ingen av disse har spilt i en film med Dwayne «The Rock» Johnson. Hvilken person tett knyttet til filmen er det da som har vært sidekick til «The Rock», og i hvilken effekttung actionfilm var det de delte lerret?

3. Stumfilm-legenden Buster Keaton spilte i 1921 i kortfilmen The Goat. Hvilket av disse frysbildene er hentet fra den filmen?

4. George Clooneys karakter i filmen, Lyn Cassidy, er basert på en virkelig person. Hva er navnet hans?

5. Mot slutten av traileren til Menn som stirrer på geiter spilles en medrivende låt. Hva heter sangen, og bandet som spiller den?

Send svarene til konkurranse@montages.no.