Skandaleprosjektet Jane Got a Gun har fått amerikansk premieredato

Det har vært mye fuzz rundt Jane Got a Gun det siste året. Det som så ut til å bli en høyst interessant western med Natalie Portman, Michael Fassbender og Ewan McGregor på rollelisten, samt Lynne Ramsay i registolen, endte opp med frafall og søksmål (som vi har skrevet om her). Nå har skandaleprosjektet omsider fått en amerikansk premieredato: 29. august neste år.

Ramsay (Ratcatcher, We Need to Talk About Kevin), som opprinnelig skulle sitte i registolen, dukket ikke opp første innspillingsdag, og har i etterkant blitt saksøkt av produsentene for 750 000 dollar, ettersom hun ikke innfridde de kontraktsbundne forskriftene. Oppstyret resulterte i at Fassbender trakk seg, og Joel Edgerton – som opprinnelig skulle spille filmens bad guy – endte opp i en helterolle.

Etter Ramsays frafall tok den noe ukjente Gavin O’Connor (Warrior, Pride and Glory) over som regissør. Innspillingen skal være overstått, og filmen befinner seg nå i postproduksjonsfasen.

Jane Got a Gun får amerikansk kinopremiere 29.august neste år, og det spekuleres i om skandaleprosjektet vil forsøke seg på en premiere i Cannes. 

*

Jane_got_a_gun_36546