Produsentene bak skandaleprosjektet Jane Got a Gun saksøker Lynne Ramsay

Alt lå til rette for en uvanlig spennende westernfilm: Natalie Portman, Michael Fassbender og Ewan McGregor på rollelisten, og ikke minst Lynne Ramsay i regissørstolen. Men i mars ble det brennbare materialet forvandlet til løskrutt i revolverne: Ramsay dukket ikke opp på innspillingens første dag, og etter noen samtaler på bakrommet ble det klart at hun ikke lenger var involvert i Jane Got a Gun.

Nå har klarere fakta rundt de spesielle omstendighetene blitt bragt frem i lyset. Ifølge The Guardian saksøker nå produsentene Lynne Ramsay for 750 000 dollar, etter at Ramsay etter sigende ikke innfridde de kontraktsbundne forskriftene. Regissøren skal i tillegg ha vært synlig beruset på settet og oppført seg dårlig overfor andre involverte i prosjektet.

Jane Got a Gun handler om en kvinnelig gårdeier (Portman) som forsøker å beskytte seg selv og sine nærmeste mot en voldelig gjeng. Joel Edgerton skulle egentlig spille filmens bad guy, men endte opp i en helterolle etter at Michael Fassbender forlot prosjektet. Jude Law ble hentet inn for Edgertons opprinnelige rolle, men meldte seg ut etter Ramsays exit. Det ble til slutt Gavin O’Connor som tok over som regissør. Jane Got a Gun er ferdig innspilt og for tiden oppført som en film i postproduksjonsfasen.

Mye tyder på at Ramsay var misfornøyd med ikke å få final cut på filmen, men hverken hun eller hennes representanter utad har kommentert dette eller den forestående rettssaken.