Trondheim Dokumentarfestival’09

Trondheim Dokumentarfestival 2009

Trondheim Dokumentarfestival (TDF) arrangeres for første gang i perioden 27.11-29.11, og lover å være en miks mellom ulike genre og praksiser. Til tross for at begrepet «dokumentar» er nesten direkte knyttet til dokumentarfilmen, satser TDF på en god miks mellom foto, film, teater og journalistikk. De har med andre ord utvidet begrepet på en spennende måte:

Pressefotografer i verdensklasse, internasjonalt anerkjente dokumentarister, noen av våre egne mest populære dokumentarskapere, prisbelønnet dokumentarfilm gjort til teater og et unikt møte mellom Tore på Sporet og Banden i P3. Dokkhuset blir i løpet av tre novemberdager arena for et av de mest spennende nyvinningene på norsk festivalscene: Trondheim Dokumentarfestival.

Festivalen tilbyr muligheten til å både få med seg interessante dokumentarfilmer og diverse møter med fotografer og journalister. Blant annet har de klart få VII-fotografen Antonin Kratochvil til Trondheim, noe som burde pirre interessen for de fotointeresserte. På filmsiden har de en rekke filmer av ulikt kaliber, blant annet Shooting Robert King, Filmen jag inte pratar om längre av Jesper Ganslandt (som står bak Farvel Falkenberg og Apan) og Fabelaktige Fiff og Fam for å nevne noen. En rekke filmskapere dukker i tillegg opp under festivalen for å snakke om sine prosjekter.

Montages er selvsagt til stede under hele festivalen, og vil i helgen oppdatere de som ikke har mulighet til å delta. Billetter er å få tak i på Dokkhuset.no, og resten av programmet kan studeres på TDFs nettsider.