Sicilia etablerer gigantisk filmfond

Bevæpnet med 90 millioner dollar i ferske støttemidler til filmproduksjon går den italienske øya Sicilia aktivt inn for å bli et betydelig filmsentrum i Italia. Fondet, som har fått navnet Cinesicilia, ble lansert på filmfestivalen i Venezia, og Variety rapporterer et sitat fra direktør Sergio Gelardi: «We are open to participate even substantially as co-financers on projects that we think will have a positive impact on our economy.»

En film de støttet med hele $5,7 millioner er Baarìa – La porta del vento, Giuseppe Tornatores nye film – et historisk drama som foregår på Sicilia (mer her). Tidligere denne uken var den åpningsfilm i Venezia, men ble av utenlandsk presse ble mottatt med skepsis. Om Cinesicilia ender opp med å spre pengene over flere prosjekter, nasjonale som internasjonale, vil vise seg. La oss håpe pengene ikke er hvitvaskede Berlusconi-millioner med nasjonalistisk etikett.