Sicilia etablerer gigantisk filmfond

Bevæpnet med 90 millioner dollar i ferske støttemidler til filmproduksjon går den italienske øya Sicilia aktivt inn for å bli et betydelig filmsentrum i Italia. Fondet, som har fått navnet Cinesicilia, ble lansert på filmfestivalen i Venezia, og Variety rapporterer et sitat fra direktør Sergio Gelardi: «We are open to participate even substantially as co-financers on projects that we think will have a positive impact on our economy.»

En film de støttet med hele $5,7 millioner er Baarìa – La porta del vento, Giuseppe Tornatores nye film – et historisk drama som foregår på Sicilia (mer her). Tidligere denne uken var den åpningsfilm i Venezia, men ble av utenlandsk presse ble mottatt med skepsis. Om Cinesicilia ender opp med å spre pengene over flere prosjekter, nasjonale som internasjonale, vil vise seg. La oss håpe pengene ikke er hvitvaskede Berlusconi-millioner med nasjonalistisk etikett.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Dette er jo en fantastisk nyhet!
    Men er det noen som har sett på hvor disse pengene kommer fra? Merker en lett odør av hvitvasking av menneskesmuglermidler….men la oss alle håpe jeg tar feil.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>