Filmfrelst #183: Cannes 2015 – Garrones Il racconto dei racconti og Lanthimos’ The Lobster

Cannes 2015: Vi er på plass i Cannes, og presenterer i denne Filmfrelst-episoden årets første festivalpodkast fra Croisetten.

Montages-gjengen i Cannes, bestående av Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Sveinung Wålengen, har to dager med filmtitting bak seg, og fokuserer samtalen i denne episoden på de nye filmene fra Matteo Garrone (Gomorra) og Yorgos Lanthimos (Dogtooth).

Garrones film Il racconto dei racconti («Tale of Tales») er en påkostet adaptasjon av Giambattista Basiles bok «Il Pentamerone» fra 1600-tallet, en samling av italienske folkeeventyr. Lanthimos’ film The Lobster er en konseptuell satire, som også må kunne sies å være en science fiction-film. Mer om begge filmene i samtalen vår nedenfor – der vi ikke kommer med noen spoilere.

God lytting!