Cannes 2015

Filmfrelst #182: Mad Max: Fury Road

Cannes 2015: George Miller er tilbake i den postapokalyptiske manesjen med Mad Max: Fury Road, som har gallapremiere i Cannes parallelt med at den slippes på kino over hele verden.

De to første filmene i Mad Max-universet, Mad Max (1979) og Mad Max 2 (også kjent som The Road Warrior, 1981), ble umiddelbare kultfavoritter da de kom, og introduserte verden for både en ny stjerne, Mel Gibson, og en innovativ ny regissør i George Miller. Sistnevntes filmografi er riktignok eklektisk bortenfor kategorisering (Mad Max, Heldiggrisen Babe i byen, Happy Feet…), men med Fury Road returnerer Miller nå til utgangspunktet.

Panelet i denne episoden består av Montages-redaktør Karsten Meinich og redaksjonsmedlemmer Sveinung Wålengen og Thor Joachim Haga. (Vi fikk sett Fury Road på pressevisning i Oslo før avreise til Cannes, som forklarer fraværet av kaféstøy og palmesus på lydsporet.)

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Snart på vei til min andre visning av filmen, også blir det podkast-lytt i kveld! Håper dere likte den like godt som meg.

  2. Even G. Benestad sier:

    Filmen er et fyrverkeri og trolig en av de beste actionfilmene som laget på flere tiår.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>