Filmfrelst #182: Mad Max: Fury Road

Cannes 2015: George Miller er tilbake i den postapokalyptiske manesjen med Mad Max: Fury Road, som har gallapremiere i Cannes parallelt med at den slippes på kino over hele verden.

De to første filmene i Mad Max-universet, Mad Max (1979) og Mad Max 2 (også kjent som The Road Warrior, 1981), ble umiddelbare kultfavoritter da de kom, og introduserte verden for både en ny stjerne, Mel Gibson, og en innovativ ny regissør i George Miller. Sistnevntes filmografi er riktignok eklektisk bortenfor kategorisering (Mad Max, Heldiggrisen Babe i byen, Happy Feet…), men med Fury Road returnerer Miller nå til utgangspunktet.

Panelet i denne episoden består av Montages-redaktør Karsten Meinich og redaksjonsmedlemmer Sveinung Wålengen og Thor Joachim Haga. (Vi fikk sett Fury Road på pressevisning i Oslo før avreise til Cannes, som forklarer fraværet av kaféstøy og palmesus på lydsporet.)

God lytting!