Filmfrelst #187: Vi oppsummerer Cannes 2015

Cannes 2015: I denne Filmfrelst-episoden diskuterer vi prisutdelingen og oppsummerer denne utgaven av Cannes-festivalen. Med oss i panelet har vi den danske filmkritikeren (og Cannes-legenden) Christian Monggaard.

Mot alle odds vant den franske regissøren Jacques Audiards nye film Dheepan Gullpalmen, da prisene ble delt ut søndag 24. mai. Forhåndsfavorittene Son of Saul (Nemes), Carol (Haynes) og The Assassin (Hou) ble alle dekorert med mindre priser. Sterke kandidater som Louder Than Bombs (Trier), Mountains May Depart (Jia) og Sicario (Villeneuve) måtte vende hjem uten utmerkelser.

I denne episoden oppsummerer vi årets utgave av Cannes-festivalen, og med utgangspunkt i prisutdelingen setter vi et kritisk blikk på juryens prioriteringer, og forsøker samtidig å samle de mange festivaltrådene. Opptaket til denne episoden er tatt opp i en hotellobby, som forårsaker et par små lydforstyrrelser underveis. Samtalen inneholder ingen spoilere.

Samlet rundt mikrofonen har vi Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og spesialgjest Christian Monggaard (Information). God lytting!