Filmprat: En samtale med Carolina Cavalli om Amanda

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og intervjuer.

*

TIFF 2023: I denne første episoden av årets Filmprat fra Tromsø møter vi regissør og manusforfatter Carolina Cavalli, som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin spillefilmdebut Amanda.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Den italienske filmskaperen Carolina Cavalli ble invitert til å ha premiere på Amanda i sideseksjonen Orrizonti på filmfestivalen Venezia i 2022, og deltar for første gang på filmfestivalen i Tromsø.

I samtalen nedenfor forteller Cavalli om arbeidet med å forme tittelkarakteren Amanda, som hele filmen dreier seg rundt, og betydningen av å finne skuespiller Benedetta Porcaroli til å gestalte henne. Vi får også innblikk i Cavallis tanker om landskapets betydning for skildringen av hovedpersonens indre verden, og hvordan hennes bakgrunn som manusforfatter for andre regissører, ga selvtillit inn mot regidebuten.

Denne samtalen ble livestrømmet fra TIFF-scenen på Tromsø bibliotek tirsdag 17. januar, og presenteres nedenfor i sin originale form.

Filmprat er et konsept gjennomført av TIFF og Montages i samarbeid, og produksjonen er levert av Tromsø Streaming Studio.