Bille August tilbake i dansk film

Den Oscar- og Gullpalme-vinnende danske regissøren Bille August har ikke laget en danskspråklig film på 20 år. Men nå ser alt ut til at han vender hjem; det nye prosjektet Himlen på jorden er i aktiv preproduksjon. Det er avisen Informations eminente filmblogg Luftskibet som bringer nyheten om Augusts nye prosjekt, som nyhetsbyrået Ritzau beskriver slik:

Filmen er historien om den unge danske jazzmusiker Dan Hilflinger, der i 1960’erne gæstede Rostock i det daværende DDR. Under opholdet blev han forelsket i en ung pige og fik status som dobbeltagent, inden det efter en række dramatiske hændelser lykkedes at smugle kæresten til Danmark. Manuskriptet bliver til i et samarbejde mellem Bille August og en anden fremtrædende instruktør, Lone Scherfig.

Kombinasjonen av historien filmen skal fortelle og samarbeidet mellom Bille August og Lone Scherfig er mye mer interessant enn at det kommer en ny dansk film fra August. Vi gleder oss til å følge med etter hvert som filmen skrider mot opptak (i 2010), samtidig som jeg må erkjenne at August er en regissør som aldri har gitt meg særlig gåsehud.